Amazon is een van de grootste webshops ter wereld, met momenteel geen shop in Belgie. Er bestaat dus geen Amazon Belgie en bijgevolg dus ook geen Amazon.be. Wil je toch bij hen shoppen, dan geven we je hier de beste opties en enkele goede alternatieven.

Amazon Belgie - Amazon.be

TIP: koop bij Amazon in Frankrijk, UK, Nederland en Duitsland voor meer aanbod en betere prijzen!

Bekijk hieronder welke de beste webshops bij onze buurlanden zijn die je zeker moet bekijken en die leveren in België:

Amazon NederlandAmazon FrankrijkAmazon DuitslandAmazon UK
https://www.amazon.nl/https://www.amazon.fr/https://www.amazon.de/https://www.amazon.co.uk/

Afhankelijk van het product, kan je echt wel prijsverschillen vinden tussen de verschillende Amazon websites in Europa. Meer nog, doordat het Verenigd Koninkrijk met een andere munteenheid werkt, het Britse Pond (GBP), kan je handig gebruik maken van schommelingen van de valuta om koopjes te doen in de UK.

OPGELET: bij aankoop op Amazon.co.uk kan je nu wel extra kosten moeten betalen, vermits met de Brexit er enkel een vrijhandelsakkoord is gesloten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk voor goederen die in de UK worden geproduceerd. Goederen die worden ingevoerd in de UK en nadien worden uitgevoerd naar de EU, daar moet je hoge invoerrechten op betalen.

Alternatieven voor Amazon België (Amazon.be)

Dit zijn de grootste webshops die je kan gebruiken:

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Aanbiedingen en deals

Op amazon kan je veel deals vinden, zelfs elke dag een nieuwe dagdeal:

  • Deals van de dag
  • Black Friday bij Amazon
  • Prime deals
  • Amazon bestsellers
Koop bij Amazon voor het grootste aanbod en verzending naar Belgie

Amazon Prime

Amazon heeft een programma dat Amazon Prime heet: met deze betalende dienst kan je tal van extra krijgen, bovenop gratis verzending. Zo krijg je bij een Prime abonnement toegang tot een grote bibliotheek van films en series (soms zelfs gemaakt door Amazon, zoals het bekende The Grand Tour – de opvolger van Top Gear), en ook veel muziek, gratis e-books en andere diensten.

  • Bekijk hier de voordelen en nadelen van Amazon Prime

Alexa als persoonlijke assistent?

Amazon heeft een dienst ontwikkeld: Alexa is een dienst die je alles letterlijk kan vragen. Wil je weten wat het weer is in Tokyo? Vraag het aan Alexa. Wil je het nieuws horen? Vraag het aan Alexa. Elke dag wordt de kennis van Alexa groter en groter, en kan je haar dus meer vragen.

Gebruik een van de vele toestellen die Amazon heeft gemaakt om Alexa te integreren in je leven, zoals een Echo dot. Dat is een klein maar krachtige luidspreker die je overal in huis kan plaatsen en die je op je wifi netwerk kan plaatsen.

Over Amazon België en Amazon.be

Amazon is de tweede grootste webshop in de wereld, na Alibaba uit China. Opgericht in 1994 door Jeff Bezos in Seattle (VS), was Amazon.com in de eerste plaats een online boekenwinkel. Het bedrijf wou de grote boekenhandels als Barns and Noble, die een kwasi monopolie had in tot 2000, concurrentie aandoen.

Intussen is Amazon als winkel enorm gegroeid: ze verkopen werkelijk alles, al kan het aanbod zeer verschillend zijn per land. Zo kan je op Amazon.nl toch minder vinden dan bijvoorbeeld op Amazon.co.uk of Amazon.de.

Als je als Belg bij Amazon iets wil kopen, kan je al van de bovenstaande shops gebruiken van onze buurlanden. Zelfs Amazon Duitsland heeft een sectie in het Nederlands, speciaal om ons te verleiden.

Om je een idee te geven: er werken meer dan 1 miljoen mensen voor het bedrijf wereldwijd en de jaarlijkse omzet bedraagt meer dan 280 miljard dollar. Je kan dus wel zeggen dat dit bedrijf een echte topper is die de manier waarop mensen winkelen echt heeft veranderd.

Sinds maart 2020 is deze multinational ook in Nederland actief met Amazon.nl.

Cet article ici en français