Oppo Smartphones is een Chinese speler die de laatste jaren heel wat aan bekendheid won. Het bedrijf dat voluit als Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp., Ltd, door het leven gaat is vooral bekend als consumentenelektronica- en telecommunicatiebedrijf. Bij ons in Europa zijn het vooral de smartphones die hoge ogen gooien. Deze betaalbare toestellen winnen aan populariteit.

Oppa is een dochteronderneming van BBK Electronics, samen met Realme, Vivo en OnePlus.

De founder van Oppo is de CEO Cheng Mingyong. Ondertussen werken er meer dan 40.000 werknemers voor het bedrijf.

Producten

Oppo brengt kwalitatieve en zeer betaalbare smartphones op de markt. Met de Find X Serie, de Reno Serie en de A Serie dekken ze zowat elk segment van de markt. De Find X2 Pro is daarbij het neusje van de zalm, terwijl de Reno Serie het middensegment bedient. Met A Serie toestellen bedienen ze de onderkant van de markt. De toestellen bieden veel waar voor weinig geld en veroveren ook in Europa terrein. Maar Oppo fabriceert niet enkel smartphones, ook oortjes en een smartwatch de Oppo X worden verkocht.

Oppo smartphones

Prijzen en voorraad

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van Oppo

In 2001 werd de merknaam Oppo geregistreerd en het merk werd uiteindelijk gelanceerd in 2004. Sindsdien groeide het bedrijf als kool en ondertussen is de Chinese gigant in meer dan 40 landen actief. In 2016 werd Oppo de grootste smartphonefabrikant in China. De toestellen worden er in meer dan 200.000 verkooppunten verkocht. In 2019 was het bedrijf wereldwijd al doorgegroeid tot de 5ste positie als smartphonefabrikant.

Aandeelhouders

Bij Chinese ondernemingen is het niet altijd helder wie nu eigenlijk de aandeelhouder zijn. Het is een onderdeel van BBK Electronics, waar ook nog enkele andere merken onder vallen. Veel meer is er over de aandeelhouders van dit bedrijf niet geweten.

Omzetcijfers & verkoop

De voorbije 5 jaar kende deze Chinese fabrikant een enorme groei. Zowel in productie als verkoop ging het bedrijf er stevig op vooruit. Ondertussen is het de 5de grootste speler in de wereldwijde smartphonemarkt. In het tweede kwartaal van 2020 werden er maar liefst 24 miljoen smartphones verscheept. In 2019 werden er 115 miljoen units verscheept. Hoewel het merendeel voor de Chinese markt bestemd was, heeft het merk ook een stevige voet aan grond gezet in Europa.

Alternatieven?

Adres hoofdzetel

Oppo HQ
Dongguan Shi, 18 Haibin Road

Contact Benelux

OROPE Germany GmbH
Graf-Adolf-Platz 15, 40470 Düsseldorf, Duitsland

Er is geen vertegenwoordiging in de Benelux.