Ben je op zoek naar de Solden en aanbiedingen van Coolblue.be? Dan zit je hier goed: we geven je een overzicht van de beste aanbiedingen, ook speciale deals en promoties!

Coolblue.be

Solden en aanbiedingen

Geregeld pakt Coolblue uit met promoties en kortingen op een waaier aan producten. Die kan je op de website makkelijk herkennen aan het oranje label. Deze promoties zijn zeker interessant al zijn er soms meer voordelige aanbiedingen te vinden dan bij deze webshop. Deze acties kan je hier vinden:

Online folder

Bij deze internetwinkel is er niet echt een online folder. Alle aanbiedingen vind je wel gegroepeerd op deze pagina: https://www.coolblue.be/nl/aanbieding

Enkele alternatieven?

De beste alternatieven zijn: Mediamarkt, VandenBorre en Amazon

De Coolblue productcategorieën

In grote lijnen worden de producten in deze categorieën onderverdeeld:

 • Computers & tablets
 • Beeld & geluid
 • Telefonie
 • Huishouden & wonen
 • Keuken
 • Sport & verzorging
 • Foto & video
 • Navigatie, reizen & fashion
 • Tuin & klussen

Deze hoofdcategorieën omvatten vervolgens weer tal van subcategorieën.

Over Coolblue en Coolblue.be

Een duik in de geschiedenis

Het verhaal startte in 1999. Founders Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers stonden aan de wieg van dit Nederlandse bedrijf. Deze 3 vrienden kwamen in het Rotterdamse café De Dijk met een plan op de proppen waar Coolblue uit voortkwam. Op het bierkaartje werden alvast twee duidelijke doelstellingen gezet: geld verdienen en een voorbeeldbedrijf worden op het gebied van klantgerichtheid.

Alles begon op de studentenkamers van de heren met MP3-spelers, in die tijd ontzettend populair. Of ze het succes van Coolblue toen al konden voorspellen is twijfelachtig, maar de groei was de voorbije jaren alvast spectaculair.

De aandeelhouders

Waar in de beginfase de 3 oprichters de aandeelhouders waren, werden in juni 2019 Paul de Jong en Bart Kuijpers uitgekocht. Piet Zwart en het investeringsfonds HAL zijn nu de aandeelhouders van het bedrijf.  Deze investeerder was al sinds 2016 verbonden aan het bedrijf. HAL heeft nu een aandeel van 49% in het bedrijf.

Sterke punten

De grootste sterkte van Coolblue? Ongetwijfeld de ontzettend sterke klantenservice. Bovendien focust het bedrijf momenteel op een beperkt aantal landen waardoor ze deze markten in de vingers hebben en hun logistiek op orde hebben. Ze combineren bovendien on- en offline winkels tot een omnichannel aanpak. Het is een innovatief bedrijf met een zeer breed gamma aan producten die snel en foutloos geleverd worden.

Zwakke punten

Coolblue is zeker niet de goedkoopste speler op de markt. Er zijn goedkopere alternatieven te vinden zowel on- als offline. Bovendien is het een relatief klein bedrijf dat maar in een beperkt aantal markten actief is. Er zijn veel vergelijkbare bedrijven als Coolblue die vaak meer slagkracht hebben en grotere markten bespelen.

Naverkoopdienst

De naverkoopdienst van deze webshop is een begrip. Klantenservice is ontzettend belangrijk voor Coolblue en ook de naverkoopdienst is uitzonderlijk. Via tal van kanalen kunnen ze gecontacteerd worden en voor elk probleem wordt snel en vakkundig een oplossing gevonden. De slogan is niet voor niets ‘Alles voor een glimlach’. In de winkels, via de site of via de sociale media, de naverkoopdienst staat voor je klaar.

Leveringsvoorwaarden

Als je voor 23:59u je bestelling plaatst bij Coolblue wordt je pakje de volgende dag al gratis geleverd. In Vlaanderen en Brussel zijn er ook op zondag leveringen mogelijk. De levering vindt plaats tussen 7u30 en 22u. In België, Nederland en Duitsland kan er aan huis geleverd worden. Afhalen in een winkel is ook altijd mogelijk of bij een Bpost-afhaalpunt. 

Fysieke vestigingen

Hoewel Coolblue een online speler is kun je sinds een aantal jaren ook in fysieke winkels terecht. De winkels vind je in:

 • Coolblue Wilrijk – Boomsesteenweg 670, 2610 Wilrijk
 • Coolblue Gent (St Amandsberg) – Antwerpsesteenweg 693, 9040 Gent
 • Coolblue Brussel – Louizalaan 43, 1050 Brussel
 • Coolblue Zaventem – Leuvensesteenweg 8, 1932 Zaventem
 • Coolblue Hasselt – Gelatineboulevard 2, 3500 Hasselt
 • Coolblue Kortrijk – Brugsesteenweg 23, 8520 Kuurne

Garanties

Op alle producten heb je minimaal 2 jaar garantie. Gaat je product in de eerste twee jaar stuk, dan wordt het kosteloos vervangen. Per product kan dit variëren, afhankelijk van de productgarantie. Binnen de 30 dagen na aankoop kan je nog afzien van je aankoop. Via de website kun je meteen bekijken of je product nog onder garantie valt en kun je ook makkelijk een retourformulier invullen. Ook als je je product niet bij Coolblue hebt gekocht, kun je het hier laten repareren. Hier krijg je dan een offerte voor.

Bij deze shop zijn er twee soorten garanties:

 • Carry in. We vragen jou om je defecte product naar ons te sturen. Vervolgens wordt het product gerepareerd bij de reparatiedienst die de fabrikant heeft aangewezen.
 • On-site service. Voor grote producten komt de reparatiedienst van de fabrikant bij jou thuis langs om het product te repareren.

Link

https://www.coolblue.be