Ben jij op zoek naar een Nokia Smartphone? NOKIA is een naam als een klok. Zij zetten de GSM en smartphone mee op de kaart. Toch kreeg deze Finse fabrikant flink klappen en werd de rol van deze fabrikant overgenomen door heel wat anderen. NOKIA is op de smartphonemarkt ondertussen gedecimeerd en is al lang niet meer de marktleider. Toch produceren ze nog heel wat smartphones en zijn ze nog steeds toonaangevend in telecomapparatuur.

Promoties en prijzen voor een Nokia Smartphone

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre
Nokia Smartphones

Producten

Nokia heeft een heel aantal iconische toestellen op de markt gebracht. Zo was er de Nokia 1011, de eerste mobiele telefoon van het merk. De Nokia 2110 schonk ons dan weer de herkenbare Nokia-tune. Ook de Communicator 9000 wist menig zakenman te charmeren. De populairste telefoon ooit gebouwd was dan weer de 1100, al blijft de 3310 misschien wel de meest iconische. Heel wat van deze toestellen functioneren vandaag de dag nog.

Vandaag de dag brengt Nokia ook nog smartphones op de markt met namen als de 2.4, 3.4 en 5.3. Deze Android telefoons zijn lang niet meer zo populair als in vervlogen tijden, maar ze functioneren goed. Bovendien zijn ze een pak goedkoper dan de toptelefoons van Apple of Samsung.

Nokia Smartphones

Het ontstaan van Nokia

Deze Finse fabrikant werd in 1865 opgericht door Frederik Idestam als molen voor houtpulp. Het bedrijf groeide en ging rubber maken. Dit gebeurde in het kleine Finse stadje Nokia. De naam van de stad werd ook de bedrijfsnaam. Pas rond 1978 ging het bedrijf in de telecommarkt aan de slag. Het lanceerde een telefooncentrale en niet veel later werden er ook autotelefoons en mobiele telefoons geproduceerd. Vanaf 1998 tot 2012 was het bedrijf wereldwijd marktleider op het vlak van mobiele telefoons, het liet daarmee Motorola achter zich. Vanaf 2011 begon het bedrijf al achteruit te gaan en werd de rol door onder meer Apple overgenomen.

Aandeelhouders

Nokia is een beursgenoteerd bedrijf. De grootste aandeelhouder is Solidium Oy met 5,24%. HMD Global is de eigenaar van het merk, maar ondertussen hebben heel wat aandeelhouders een stukje van het bedrijf. Vrij recent wierp ook Google nog een reddingsboei en investeerde het Amerikaanse bedrijf in Nokia.

Alternatieven?

Omzetcijfers & verkoop

In 2019 wist het Finse bedrijf een omzet te boeken van 23,3 miljard euro. Het bedrijf hield er een nettowinst van 18 miljoen euro aan over. Het jaar voordien werd er nog een zwaar verlies geleden. Toch blijft de mobiele divisie een zorgenkind en worden de winsten in andere afdelingen gemaakt. Zo daalde de verkoop van het aantal toestellen in 2019 met 40 procent. Ondanks alles blijft Nokia tegen de top 5 aanleunen qua verkoop.

Adres hoofdzetel

Karakaari 7, 02610 Espoo, Finland

Contact Benelux

De Belgische zetel van het bedrijf vind je op de Copernicuslaan 50, 2018 Antwerpen.