Oneplus Smartphones is een Chinese fabrikant van smartphones die de voorbije jaren stevig is gegroeid. In de beginfase werden de telefoons slechts mondjesmaat en exclusief op de Europese markt gebracht. Het ging om kwalitatief enorme toestellen tegen een scherpe prijs, waar er wachtlijsten voor bestonden en waar lang niet iedereen die een toestel wenste er eentje kon kopen. Een succesvolle strategie die ongetwijfeld bijdroeg aan de hype. Nog steeds brengen ze smartphones van topkwaliteit op de markt, die betaalbaarder zijn dan heel wat andere merken. Ondertussen zijn er ook andere producten dan enkel smartphones verkrijgbaar en is het merk wereldwijd uitgegroeid tot een vertrouwd label.

Oneplus Smartphones

Producten

De allereerste telefoon de OnePlus One verscheen in 2014 op de markt en was meteen een voltreffer. Een toptoestel tegen een betaalbaar prijskaartje. Al snel volgden de OnePlus 2 en de OnePlus X. Maar niet enkel smartphones zagen het levenslicht, OnePlus heeft ook headphones van uitstekende kwaliteit. Ondertussen zijn we al aan de OnePlus 8T en er blijven met de regelmaat van de klok nieuwe modellen verschijnen. Ook draadloze opladers en zelfs televisietoestellen zijn verkrijgbaar.

Oneplus Smartphones

Op zoek naar de beste prijzen?

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van OnePlus

Het bedrijf werd opgericht in 2013 door de onderdirecteurs van Oppo Pete Lau en Carl Pei. De bedrijven zijn dan ook nauw verbonden en vallen onder dezelfde holding. De enige aandeelhouder van het bedrijf is ook Oppo. Van bij het begin mikte de fabrikant op high-end kwaliteit, tegen een lagere prijs dan vergelijkbare telefoons qua specs. De eerste telefoon van OnePlus verscheen in 2014 op de markt. Sindsdien brengt het bedrijf geregeld nieuwe modellen op de markt, die stuk voor stuk uitstekend verkopen. Sinds 2015 is deze Chinese speler ook al aanwezig op de Europese markt. In India zijn ze zelfs één van de grootste spelers in het premium segment.

Aandeelhouders

De enige aandeelhouder van OnePlus is Oppo. Dit werd in eerste instantie ontkend door de eigenaars, maar staat wel in Chinese documenten. Ondertussen is ook toegegeven dat Oppo de enige aandeelhouder is. Beide zijn onderdeel van de BBK Holding.

Omzetcijfers & verkoop

Bij OnePlus werken ondertussen meer dan 2.000 mensen. in 2019 had het bedrijf een omzet van meer dan 1,9 miljard dollar wereldwijd. Het merk behoort wereldwijd tot de top 5 in verkopen en de kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei. De toestellen worden in meer dan 50 landen verkocht. Het merk is ook de best verkopende premium smartphone in India.

Alternatieven?

Adres hoofdzetel

OnePlus HQ
F18, Block C, Tairan Building, Tairan 8th Road, Chegongmiao, Futian District, Shenzhen, China, ZIP Code: 518040

Contact Benelux

In België kun je op het nummer +31 85 2083 289 contact opnemen met OnePlus. De vertegenwoordiging zit in Nederland. Je vindt het bedrijf terug op de Industriekade 18g, 2172 HV Sassenheim, Nederland.