Google Pixel

Zoek jij naar de Google Pixel Smartphones? Google moeten we je waarschijnlijk niet meer voorstellen. Denk maar aan Gmail, YouTube en natuurlijk de zoekmachine. Maar deze Amerikaanse gigant produceert ook smartphones. Nu ja, dat doen ze eigenlijk niet zelf maar laten ze doen. Met de Google Pixel hebben ze al langer toestellen op de markt die onder de Google vlag varen. Uiteraard draaien deze steeds op Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Wij duiken alvast wat dieper in de Google Pixel in.

Producten

Google bracht in een verder verleden al de T-Mobile G1 op de markt, opgevolgd door de Google Nexus toestellen. Deze toestellen werden geproduceerd door HTC en aan een scherpe prijs in de markt gezet. In 2015 werd afscheid genomen van de Nexus en in 2016 zag de Google Pixel het levenslicht. Deze toestellen zijn steeds voorzien van de laatste nieuwe Android-snufjes. Ondertussen zitten we al aan de Pixel 5 die van alle overbodigheden ontdaan is en focust op de ultieme gebruikservaring. De hardware is niet bijzonder, bij dit toestel draait het om de software. Die is top, maar op het vlak van prijs-kwaliteit zijn er toch wel betere toestellen op de markt te vinden.

Vergelijk hier de prijzen

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van Google Pixel

Google kent iedereen uiteraard voor de zoekmachine, maar deze multinational is ook al jaren thuis in de smartphonemarkt. Gmail, Maps en Chrome, het zijn maar enkele van de Google producten die probleemloos en vlot op de smartphones van het merk draaien. Het allereerste toestel van Google de T-Mobile G1 werd gemaakt door HTC. Daarna lanceerde het merk de Nexus en sinds 2016 wordt de Google Pixel op de markt gebracht. Google fabriceert deze toestellen niet zelf, hier worden andere leveranciers voor ingeschakeld. Wat wel een evidentie is, is dat deze smartphones steeds voorzien zijn van het modernste Android-besturingssysteem.

Google pixel met android

Aandeelhouders

Google werd in 2015 opgeslokt door de moedermaatschappij Alphabet, één van de grootste onderneming ter wereld en beursgenoteerd. De activiteiten van Google worden hierin gebundeld.

De grootste aandeelhouders in Alphabet zijn Vanguard, de oprichters Larry Page en Sergey Brin, Blackrock en Fidelity. Het gaat om grote financiële maatschappijen of investeringsmaatschappijen.

Alternatieven?

Omzetcijfers & verkoop

In het eerste kwartaal van 2020 steeg de verkoop van de Google Pixel met 22%. In totaal zouden er in 2019 zo’n 7,2 miljoen telefoons verkocht zijn. Voor de Google Pixel 5 werd de productie wel danig teruggeschroefd tot 800.000 stuks. In totaal werden er in 2020 zo’n 3 miljoen toestellen geproduceerd. De aantallen werden door het uitbreken van corona danig teruggeschroefd. Het spreekt voor zich dat de hardware divisie – er worden ook laptops, enz. geproduceerd – slechts een zeer klein deel uitmaakt van de omzet van Alphabet.

Adres hoofdzetel

Google HQ

1600 Amphitheatre Parkway

Mountain View, CA 94043

Verenigde Staten

Contact Benelux

Google België

Steenweg op Etterbeek 180, 1040 Brussel