Een smartphone met een hoger doel? Wil je een leuke smartphone, maar wel met oog voor duurzaamheid en een betere wereld? Dan moet je een Fairphone in huis halen. Dit Nederlands bedrijf maakt immers telefoons die langer meegaan en dus voor minder vervuiling zorgen.
Producten
Momenteel heeft Fairphone de Fairphone 4, 3 en de Fairphone 3+ in het aanbod. Beide zijn gemaakt uit gerecyclede en eerlijke materialen. Er zijn performantere toestellen en meer gelikte toestellen op de markt, maar bij deze telefoons draait het uiteraard om het hogere doel. De Fairphone 3+ beschikt over betere camera’s, op dat toestel beschik je over een 48MP en 16MP camera. Bovendien is het toptoestel voorzien van een 5,65 inch Full HD + -scherm. De toestellen beschikken over een lange batterijduur, standaard over 64 GB opslag en draaien op Android. De toestellen van Fairphone zijn ook makkelijk herstelbaar, waardoor ze met gemak jaren meegaan.
Waar kan je deze kopen?
Het ontstaan van Fairphone
De productie van een smartphone zit van begin tot einde boordevol oneerlijke praktijken. Dat willen ze bij Fairphone aankaarten. Dit Nederlandse bedrijf wil de industrie van binnenuit veranderen en besloot dan maar zelf ‘eerlijke’ smartphones te gaan produceren. Ze plaatsen de mens en de planeet voorop en streven zo naar een duurzamere en betere wereld. De beweging werd in 2013 een echte onderneming, ging voor een vestiging in Amsterdam aan het IJ en heeft nu 70 medewerkers in meer dan 20 landen. Wereldwijd zijn er nu al meer dan 100.000 Fairphone bezitters en de community telt meer dan 250.000 leden. Aan de wieg van het bedrijf stond oprichter Bas van Abel. Het begon in 2010 als een project van enkele organisaties om het bewustzijn rond conflictmineralen in consumentenelektronica te vergroten. Pas in 2013 werd het officieel een maatschappelijk verantwoorde onderneming.
Aandeelhouders
Fairphone heeft gebruikers en sympathisanten gevraagd om aandeelhouder te worden van het bedrijf, dit door middel van een converteerbare lening. Gebruikers zijn dus ook voor een stuk aandeelhouder van het bedrijf. Beschouw het dus gerust als een sociale onderneming, waar de gebruikers ook wat te vertellen hebben.
Alternatieven?
Omzetcijfers & verkoop
Fairphone haalde al aardige sommen op via crowdfunding en crowdlending en de Fairphone 1 en 2 waren ook volledig uitverkocht. Het bedrijf haalde in 2019 een wereldwijde omzet van net geen 15 miljoen euro en zou in 2020 winstgevend geweest moeten zijn. Het hoofddoel is echter niet meer telefoons te fabriceren, maar wel te werken aan de bewustwording.
Adres hoofdzetel
Jollemanhof 17
1019 GW Amsterdam
The Netherlands
Contact Benelux
Ook in België kun je contact opnemen met de hoofdzetel in Nederland. Het makkelijkst neem je contact op met de klantenservice op het nummer +31 20 788 4400.