Sony Xperia

Sony Mobile het moederbedrijf achter de Sony Xperia produceert al heel wat jaren mobiele telefoons. Tot op de dag van vandaag is de Sony Xperia het vlaggenschip en populairste model van deze Japanse fabrikant. Het is een dochteronderneming van Sony Corporation.

De meeste recente toestellen zijn de Xperia 1 III, Xperia 5 III en de Xperia 10 III.

Deals en promoties voor een Sony Xperia

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van de Sony Xperia

Sony Mobile is eigenlijk een samenvoeging van Sony en het Zweedse Ericsson. Deze joint venture zag het levenslicht in 2001, waarna in 2012 alle aandelen van Ericsson overgenomen werden door Sony. In navolging van de eerste iPhone moest ook Sony met een soortgelijke kaskraker uitpakken om de concurrentie aan te gaan. Dit werd uiteindelijk de Xperia X1. Deze kwam in 2008 uit en draaide op Windows Mobile en het scherm had een voor die tijd ontzettend hoge resolutie. Er zat ook al een 3,15 megapixel camera in en het toestel was voorzien van een toetsenbord. In 2009 kwam de eerste Xperia op de markt die draaide op Android en het toetsenbord werd achterwege gelaten.

Producten

Hierboven kon je al lezen dat het eerste model van de Xperia de X1 was. Ondertussen zijn er al heel wat modellen op de markt gebracht. Het huidige topmodel is de Xperia 1 II. Dit pareltje beschikt over de modernste technologieën, 5G en een uitzonderlijke camera. Er zijn ook goedkopere Xperia-modellen op de markt. Denk maar aan de Xperia 5 II, de Xperia 10 II en nog enkele andere. De focus ligt echter op de Xperia 1 II die werkelijk een nieuwe standaard zet. Het scherm is een 21:9 CinemaWide 4K HD OLED en staat garant voor bioscoopkwaliteit op je smartphone. Het toestel met 3 camera’s werd ook gelauwerd met een EISA-award.

Sony Xperia 2 en 3

Aandeelhouders

De smartphones van Sony blijken ondergebracht te zijn in een aparte holding Sony Electronics Corporation. Onder die holding zitten 3 bedrijfstakken: Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound en Mobile Communications. De grote aandeelhouders in het bedrijf zijn voornamelijk Japanse en internationale investeringsmaatschappijen.

Alternatieven?

Omzetcijfers & verkoop

De omzet van de Sony telefoons is al een tijdje niet om naar huis over te schrijven. Meer nog deze tak van het bedrijf blijkt verlieslatend te zijn. De telefoons worden ook niet meer wereldwijd op de markt gebracht, maar in geselecteerde landen en continenten. In 2020 zou deze tak voor het eerst sinds 4 jaar licht winstgevend geweest zijn. In het tweede kwartaal van 2020 werden er 800.000 mobiele telefoons van Sony Xperia verscheept. Ook tijdens corona hield het merk goed stand.

Adres hoofdzetel

Sony HQ

Shinagawa Seaside Tower, 4-12-3 Higashi-shinagawa, Shinagawa, Tokyo, Japan

Contact Benelux

Sony Belgium, bijkantoor van Sony Europe B.V.

The Corporate Village

Da Vincilaan 7 D1

1930 Zaventem

Belgium

Het Europese hoofdkantoor van Sony is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.