Realme Smartphones

Realme Smartphones is een minder gekende Chinese smartphonefabrikant met hoofdkantoor in Shenzhen. Het bedrijf werd pas in 2018 opgericht en geniet nu enkele jaren later nog geen grote bekendheid. De Chinese toestellen zijn verkrijgbaar op de Europese markt, maar lang niet in alle winkelpunten verkrijgbaar.

Producten

De eerste telefoon was de REALME 1 die in 2018 op de markt gebracht werd. Deze werd initieel in India gelanceerd. Ondertussen passeerden al de REALME 2 en 3, verschillende PRO-varianten, de REALME X en nog heel wat andere toestellen. De REALME 7 Pro is het laatste nieuwe toestel en dat werd in september 2020 gelanceerd. Het toestel is verkrijgbaar in India en is er populair. De toestellen zijn voorzien van kwalitatieve features tegen een betaalbare prijs.

Zoek en vergelijk de prijzen

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van REALME

Deze Chinese smartphonefabrikant werd opgericht op 4 mei 2018 door Sky Li. Deze man richtte eerder Oppo op, een andere fabrikant die ondertussen al wel enige bekendheid geniet en betaalbare smartphones op de markt brengt. Realme brengt niet enkel smartphones op de markt, maar ook andere wearables en smart tv’s. Maar ook tassen, t-shirts en slimme horloges behoren tot het assortiment. Realme was sinds 2010 al actief als submerk van Oppo en werd later verzelfstandigd.

Realme GT Smartphones

Aandeelhouders

Hoewel REALME nu een afzonderlijk bedrijf is, hebben Oppo en de overkoepelende moederholding BKK Electronics nog altijd een stevige vinger in de pap te brokken. Veel meer over het aandeelhouderschap is niet geweten, wat niet uitzonderlijk is voor een Chinees bedrijf. Vermoed wordt dat de Chinese overheid ook nog betrokken is bij de onderneming en achter de schermen mee aan de touwtjes trekt.

Omzetcijfers & verkoop

In de beginfase was het merk enkel verkrijgbaar in India, maar ondertussen worden de toestellen in meer dan 31 landen wereldwijd verkocht. In minder dan 40 dagen gingen er in India meer dan 400.000 stuks van de REALME over de toonbank. Het eerste jaar werden er meer dan 15 miljoen toestellen verkocht en in Azië is REALME wel een grote naam. In 2020 had het een marktaandeel van om en bij de 12% in India. De betaalbare toestellen met heel mooie specs voor betrekkelijk weinig geld vallen duidelijk in de smaak.

Alternatieven?

Adres hoofdzetel

REALME HQ

Tower C, Building No. 8, DLF Cyber City,

Gurgaon, Haryana 122002.

Contact Benelux

Momenteel is er geen Benelux contact voor dit bedrijf. Bestellen doe je de telefoons op bijvoorbeeld Bol.com, maar een een vertegenwoordiging of fysieke winkels zijn er niet.