Zoek jij ook naar Motorola Smartphones? Het Amerikaanse Motorola was ooit de fiere marktleider op het vlak van smartphones, maar heeft die positie jaren geleden al moeten afgeven aan andere spelers op de markt. Ondertussen brengen ze nog steeds kwalitatieve smartphones op de markt, maar die genieten al lang niet meer de populariteit van de vroegere modellen die niet minder dan iconisch waren. Logisch, de concurrentie is ook een heel stuk steviger geworden.

Producten

Met de Motorola DynaTAC (1983), bracht het bedrijf de eerst commerciële mobiele telefoon op de markt. Een uit de kluiten gewassen exemplaar. De MicroTac uit 1989 was alvast een heel stuk kleiner en werd ook een icoon. De StarTac uit 1996 werd dé telefoon uit zijn tijd en iedereen leek er wel mee rond te lopen. Daarna volgde nog heel wat modellen, onder meer de Moto-reeks werd vrij populair, maar de enige die nog echt potten breekt is de Razr-reeks. Futuristische telefoons die betaalbaar zijn, maar toch over stevige specs beschikken.

Prijzen vergelijken?

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van Motorola

Motorola werd opgericht in 1928 onder de naam Galvin Manufacturing Company en kreeg pas in 1947 de huidige naam. De hoofdzetel is niet ver van Chicago. Wat begon met autoradio’s, werden al snel portofoons  en draagbare telefoons. Motorola was daar zeker een pionier in. Naast mobiele telefoons brengt het Amerikaanse Motorola ook halfgeleiders op de markt en computerchips voor microprocessors. Deze zijn ondertussen wel ondergebracht in een ander bedrijf. De smartphone activiteiten zijn sinds 2011 ondergebracht in Motorola Mobility. Een deel van de onderneming is alvast in handen van Lenovo en ook Google schijnt nog over enkele patenten te beschikken.

Motorola Smartphones

Aandeelhouders

Ondertussen is Motorola Mobility een integraal onderdeel van Lenovo. Dit iconische Amerikaanse merk is momenteel dus in Chinese handen, nadat ook eerder Google de eigenaar van het merk was, maar dit doorverkocht.

Omzetcijfers & verkoop

De voorbije jaren leed Motorola stevige verliezen en verloor het merk heel wat van zijn pluimen. Ondertussen lijkt de tendens onder het beheer van Lenovo wat gekeerd en wordt er opnieuw aangeknoopt met winst. Hoewel er geen exacte cijfers te vinden zijn, vallen de middenklasse modellen met heel wat eigenschappen duidelijk in de smaak en ook de Razr blijft een populair toestel.

Alternatieven?

Adres hoofdzetel

MOTOROLA MOBILITY

222 W Merchandise Mart Plaza #1800, Chicago, IL 60654, Verenigde Staten

Contact Benelux Er is geen officieel contactadres van Motorola in de Benelux.