Ben je op zoek naar een Samsung Smartphone? Het paradepaardje van Samsung op de smartphonemarkt, dat is de Samsung Galaxy. Al jaren leggen deze toestellen onder meer de Apple iPhone het vuur aan de schenen. De specs van deze smartphones zijn fenomenaal. De Galaxy’s van Samsung zijn dan ook al jaren een schot in de roos en staan garant voor een stevige verkoop.

Samsung Smartphones

Huidige top smartphones:

Waar kopen? Deze winkels kunnen je helpen, vergelijk ze!

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van Samsung Galaxy

Het Noord-Koreaanse bedrijf maakt naast heel wat andere elektronica ook al jaren smartphones. De eerste Galaxy smartphone werd door Samsung op de markt gebracht in 2009. Het toestel draaide toen al op Android en moest de grote challenger van de Apple iPhone worden, die toen al op eenzame hoogte stond. De Galaxy S, die een jaar later werd uitgebracht, was het eerste succes op de smartphonemarkt. De schermen werden steeds groter omdat duidelijk was dat de consument daar behoefte aan had.

In de loop der jaren waren er enkele flops, maar over het algemeen werden de toestellen uit de Galaxy-lijn stuk voor stuk verkooptoppers. Deze onderneming blijft innoveren, al zijn de écht nieuwe dingen een stuk beperkter dan in de beginjaren.

Producten

De geschiedenis van de Galaxy-lijn gaat al heel wat jaren terug. De huidige toppers zijn alvast de Galaxy S21 Ultra G5 en de Galaxy S21 5G. Ze hebben de G5-technologie omarmt en geloven ze sterk in het potentieel. De toestellen zijn voorzien van het meest intelligente display ook en is verkrijgbaar in 3 formaten. Duurzaamheid staat voorop en ook het scrollen is intuïtiever dan ooit. De camera’s op deze toestellen zijn geweldig en ook de batterijduur is dik ok. Bij deze smartphone-fabrikant rekenen ze alvast weer op een doorslaggevend succes, terwijl de concurrentie in de loop der jaren toch een stuk pittiger is geworden.

Aandeelhouders

De onderneming is een beursgenoteerd bedrijf. Het huidige management heeft nog steeds een groot deel van de aandelen in handen. Ook de Life Insurance tak en de National Pension Service of Korea zijn grote aandeelhouders in het bedrijf.

Omzetcijfers & verkoop

In 2020 zette het bedrijf het beste kwartaalresultaat ooit neer. Toch wordt er meer concurrentie op de smartphonemarkt verwacht. De verkoopcijfers van de Samsung Galaxy blijven alvast uitstekend en ook de toekomst oogt mooi. Het bedrijf slaagt er in te blijven groeien en van de Samsung Galaxy een gewilde smartphone te maken.

Samsung Galaxy S10 gsm

Adres hoofdzetel

HQ Wereldwijd

Samsung Engineering Co., Ltd

Samsung GEC, 26, Sangil-ro 6-gil, Gangdong-gu, Seoul, Korea

Contact Benelux

Benelux kantoor

Airport Plaza – Geneva Building, Leonardo da Vincilaan 19, 1831

Tel: + 32 2 201 24 18

Verder heeft het merk ook een Service Center in Antwerpen waar je terecht kunt voor support, advies en het aankopen van toestellen. Verder is er ook een Experience Store in Brussel en Wijnegem.

Alternatieven?

De markt van de smartphones is heel competitief: er komen regelmatig nieuwe toestellen op de markt en als je wat zoekt, vind je altijd wel ergens een goede deal!