Nog nooit van de smartphones van POCO gehoord? Niet onlogisch, want het merk is niet of amper in onze contreien verkrijgbaar en is eigenlijk een submerk van het Chinese Xiaomi.

Poco Smartphones

Poco Smartphones

POCO beschikt over een kleine, maar performante line-up aan toestellen. Met het instapmodel de POCO M3 krijg je een 48MP camera, een stevige batterij en een Snapdragon 662 processor. Vooral de camera en de display zijn uitstekend. Ga je voor de POCO X3 NFC, dan kies je voor een nog beter scherm, een 64MP camera en een top display. Een krachtige smartphone perfect geschikt voor heel wat entertainment toepassingen. De POCO F2 Pro heeft een futuristisch design en is het paradepaardje van het merk. Deze topper is uiterst performant, super krachtig en tovert prachtige beelden op het scherm. Alsnog blijft deze smartphone in buitenlandse contreien zeer betaalbaar. Van alle toestellen gaan de batterijen ook lang mee, wat zeker een pluspunt is.

Poco Smartphones

Zoek hier de beste prijzen:

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Het ontstaan van POCO

De POCO zag in 2018 het levenslicht en won snel aan populariteit. Het eerste model de POCO F1 verkocht dan ook zeer goed. Je kreeg immers heel stevige specs voor een laag prijskaartje. Toen was het label nog een integraal onderdeel van Xiaomi. In 2020 werd het dan een apart merk en kwam er een tweede telefoon op de markt. Zeker in India zijn de toestellen populair en vind je de POCO in de top 5 van meest verkochte merken in de smartphonemarkt. Het feit dat de toestellen uiterst budgetvriendelijk zijn, is daar zeker niet vreemd aan.

Aandeelhouders

Als onderdeel van Xiaomi kent POCO dezelfde eigenaars. Het moederbedrijf is genoteerd op de beurs van Hong Kong en steeg de afgelopen jaren in waarde.

Alternatieven?

Omzetcijfers & verkoop

Over de exacte cijfers van POCO is weinig bekend, maar duidelijk is wel dat het merk vooral in India aan een stevige opmars bezig is. De populaire modellen zorgen voor een verhoogde productie en afzet. Het merk draagt dan ook stevig bij aan de groeiende omzetcijfers van moederbedrijf Xiaomi.

Adres hoofdzetel

Xiaomi Communications Co., Ltd.
#019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi’erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China, 100085

Contact Benelux

In België heeft Xiaomi momenteel geen zetel en eigen winkels. In Nederland heeft het bedrijf wel een eigen zetel en staan er ook eigen winkels op de planning.