Ben je op zoek naar een Apple iPhone? Deze iconische smartphone hoeft geen introductie. Al heel wat jaren zet de Apple iPhone de standaard. Meer nog, we kunnen gerust stellen dat dit innovatieve toestel mee de markt gemaakt heeft. Het gebruiksgemak is tot op de dag van vandaag onovertroffen en het vlaggenschip van Apple heeft nog niets aan relevantie ingeboet. De Apple iPhone is nog altijd zowat het meest gewilde hebbeding, al beginnen concurrenten aan de voorsprong te knagen.

Apple iPhone

Het ontstaan van de Apple iPhone

Op 9 januari 2007 werd de allereerste Apple iPhone aangekondigd door de legendarische CEO Steve Jobs. Het begin van de doorbraak van de smartphone. De eerste Apple had een touchscreen, was intuïtief en had tal van apps. De telecomwereld stond werkelijk op zijn kop bij de aankondiging want een toestel als de Apple iPhone was werkelijk ongezien. Het allereerste model was niet onmiddellijk in onze contreien verkrijgbaar en ook in de Verenigde Staten waren er wachtrijen om de Apple iPhone in huis te halen. In 2008 kwam de eerste iPhone 3G naar België en Nederland. Het allereerste toestel was meteen een iPod, internet communicator, telefoontoestel en fototoestel in één.

Zoek hier de beste deals voor iPhones:

Coolblue
MediaMarkt
Bol.com
VandenBorre

Producten

Na de allereerste Apple iPhone 3G zijn er al heel wat iPhones op de markt verschenen. Waar in de beginjaren enkel de bovenkant van de markt werd bediende, zijn er ondertussen ook meer betaalbare smartphones op de markt, al blijven Iphone’s relatief duur. Momenteel zijn de iPhone 12 (Pro), de iPhone SE, de iPhone 11 en de Iphone Xr verkrijgbaar op de markt, waarbij de iPhone 12 Pro het vlaggenschip en duurste toestel is. Het gaat om state-of-the-art toestellen met geweldige camera’s, het iOS-besturingssysteem en tal van snufjes. Al is het écht innovatieve de laatste jaren wat verdwenen. Naast de toestellen zijn er ook nog de AirPods, de oortjes. Apple brengt ook nog smartwatches op de markt en uiteraard ook nog steeds computers.

Apple iPhone 12

Aandeelhouders

De hoofdaandeelhouders van Apple zijn grote vermogensbeheerders als Vanguard en Blackrock. Met geld van Amerikaanse fondsenbeleggers investeren ze in Apple. Maar ook Warren Buffett is een bekende believer en aandeelhouder. De aandelen van het beursgenoteerde Apple zitten wereldwijd verspreid en zo profiteerden heel wat mensen van de steile opgang van het bedrijf de voorbije jaren. De grootste Belgische aandeelhouder blijkt KBC te zijn.

Alternatieven?

Omzetcijfers & verkoop

De voorbije jaren gingen de verkopen en omzetcijfers van de Apple iPhones door het het dak. In het 4de kwartaal van 2020 werd er een omzet geboekt van 26,444 miljard dollar. En dan spreken we enkel iPhones, niet de andere Apple producten. Dit was een daling van 20%, maar daar zit corona voor heel wat tussen en het feit dat de nieuwe toestellen 3 maanden later dan anders op de markt kwamen. Het is wel zo dat de Apple iPhone steeds meer concurrentie krijgt van andere merken die even kwalitatieve smartphones op de markt brengen. Dat de iPhone ontzettend winstgevend is staat buiten kijf en het imago straalt ook af op de andere producten van de groep.

Adres hoofdzetel

Apple HQ

1 Apple Park Way

CA 95014 Cupertino – United States

Contact Benelux

Apple Benelux B.V..

Leidseplein 29 1017 PS Amsterdam

Nederland

Verder zijn er in België en Nederland officiële Apple shops waar je met al je vragen terecht kunt. Ook via het nummer 0800 998 46 is Apple bereikbaar. Er zijn ook officiële resellers, waar Switch misschien wel de bekendste van is.