Het Finse bedrijf HMD heeft zijn eerste 5G-handset aangekondigd: de Nokia 8.3 5G.

Vergeleken met andere Android-leveranciers zoals Samsung en OnePlus, is HMD niet de eerste in het uitbrengen van een 5G-telefoon. Nokia zegt echter dat de Nokia 8.3 5G een breder scala aan 5G-banden ondersteunt dan zijn concurrenten, wat betekent dat het uiteindelijk 5G roaming in meer landen zal moeten ondersteunen. HMD heeft zelfs zijn best gedaan om de Nokia 8.3 te lanceren als “’s werelds eerste 5G smartphone in de ware zin van het woord”.

Nokia 8.3 5G van James Bond!

De Nokia 8.3 5G wordt geleverd met een quad-sensor hoofdcamera-module bestaande uit een 64 MP hoofdsensor, een 12 MP ultrabrede sensor, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptesensor. Nokia zegt dat de hoofdcamera is afgestemd op een betere werking bij weinig licht en heeft een aantal extra verbeteringen door Zeiss, die ook de lenzen certificeert. Wat de selfies betreft, heeft de smartphone een 24 MP camera aan de voorzijde.

De processor wordt gekoppeld aan 6GB (mogelijk zelfs 8GB RAM) en 64GB (optioneel tot 128GB) interne opslag. Het zal ook in staat zijn om meer geheugen te ondersteunen door het gebruik van microSD-kaarten. Hij wordt geleverd met een 6,81 inch IPS LCD-scherm met een Full HD+ resolutie van 1080×2400 pixels. Het zal de gebruikelijke 20:9 beeldverhouding behouden met een pixeldichtheid van ongeveer 386 pixels per inch.

Ik vind het alvast geslaagd. En jij?

De richtprijs voor deze nieuwe smartphone van Nokia is rond de 600€, wat hem dus een pak goedkoper maakt dan de varianten van Samsung en andere aanbieders.

No time to die

De nieuwe Nokia 8.3 5G zou normaal gezien gelanceerd worden samen met de nieuwe James Bond film “No time to die”, maar door de huidige Corona problematiek is de campagne ‘The Only Gadget You Will Ever Need’ wat onzeker geworden.